Yapılabilecek En Büyük 5 Hukuki Hata!

Yapılabilecek En Büyük 5 Hukuki Hata!

by admin

Günlük yaşam döngümüz içerisinde hukuki desteğe ihtiyaç duyduğumuz birçok olay ile karşılaşmaktayız. Kimi zaman bilinçli, kimi zaman ise çok da farkında olmadan hukuki hamlelerde bulunuyoruz.

Profesyonel, nitelikli hukuki hizmet almadığımız durumlarda, yapılması muhtemel hukuki hataların ne kadar farkına varabiliyoruz. Bu yazımızda sizlere yapılabilecek en büyük 5 hukuki hatayı sıralamak istedik.

1. Zamanında cevap vermemek

Bize iletilmiş olan herhangi bir tebligatı aldığımızda (ya da almayı reddettiğimizde) başımıza geleceklerin ne kadar farkındayız? Yapılan tebligata zamanında cevap vermemek bizi önceden tahmin edemeyeceğimiz zor durumlar içerisinde bırakabilir. Hatta hak düşürücü bir durumla karşılaşmamız bile son derece olasıdır. Dolayısıyla bu tarz tebligatlarda, yapılan tebligatın türüne göre zamanında cevap vermememiz yapılabilecek en büyük hukuki hatalardan birisidir.

2. Karşı tarafın avukatı varken avukat tutmamak

Herhangi bir uzlaşmazlığımızda, karşı taraf nitelikli bir hukuki hizmet almaktaysa ve biz sadece kendi başımıza bu uyuşmazlık ile yüzleşmeye karar verdiysek, bu yine yapılabilecek en büyük hukuki hatalardan birisi olacaktır.

3. Anlamadan, okumadan sözleşme imzalamak

Sözleşmenin türünden bağımsız olarak, herhangi bir sözleşme imzalama durumumuz söz konusu olduğunda, sözleşme şartlarını, haklarımızı, sorumluluklarımızı ve bunlara bağlı olarak cezai şartları betimleyen sözleşme metnini hiç okumadan imzalamak ileride bizi hukuki açıdan gerçekten çok zor duruma düşürebilir. Dolayısıyla bu durum yine yapılabilecek en büyük hukuki hatalar arasında yerini alacaktır.

4. Hiç sözleşme yapmamak

Herhangi bir sözleşme yapmadan sadece karşı tarafın sözüne güvenerek hareket etmemiz de aynı şekilde, verilen sözün tam olarak veya hiçbir şekilde yerine getirilmediği durumlarda bizi hukuksal açıdan savunmasız bırakacağı için ciddi bir hukuki hata olarak karşımıza çıkacaktır.

5. Hukukçu olmayan birisinden hukuki tavsiye almak

Hukukçu olmayan birisinden hukuki tavsiye alarak ticari olan veya olmayan bir karar alıp onu uygulamak; sadece maddi değil, cezai sonuçlar bile doğuracak nitelikte büyük bir hukuki hata olacaktır.